Evde Cin Yapımı - Etil Alkol ve Cin Kiti Kullanarak En Kaliteli Cin Yapımı

Evde cin yapımı oldukça basittir, evde cin yapımı için sadece etil alkol, su ve cin kiti (virago ardıç aroması) karışımıyla cin yapılabilir.

En Kolay Cin Yapımı Tarifi ve Kullanılan Malzemeler

Cin yapımında izleyeceğimiz yol temelde votka yapıp daha sonra içine konsantre cin kiti (virago ardıç aroması) ekleyip cine dönüştürmek. Evde votka yapımı, kitsiz votka yapımı ve en kolay votka yapımı gibi konular hakkında bilgi edinmek isterseniz Kitsiz Votka Yapımı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz

Cin yapımı için kullanılacak malzemeler

1- Etil Alkol

2- Cin Kiti (virago ardıç aroması)

3- Su

Evde Cin Yapımı

Evde cin yapımı için en kolay yol geniş bir kap içinde 1 litre etil alkol ve 1,3 litre su karıştırmak ve son olarak 2 ml konsantre cin kiti (virago ardıç aroması) eklemektir. Ağzı kapalı olarak on gün süreyle dinlendirdikten sonra cin tüketime hazır hale gelmektedir.

Tarifin içeriğinde belirtildiği üzere 1 litre alkolden toplamda 2,3 litre cin çıkmaktadır ve bir litre etil alkol için 2 ml konsantre cin kiti (virago ardıç aroması) kullanılması gerekmektedir. Kullanılacak cin kitinin kullanım miktarı konsantrasyonuna göre değişiklik göstermektedir. İleri seviye konsantre cin kitleri kullanılması durumunda 1 litre alkol için 2 ml cin kiti yeterlidir.

Evde Cin Yapımı

Konsantre Cin Kiti

Etil alkolden evde cin yapımı için cin kiti kullanılması gerekmektedir. Bu ürünler cin kiti yada ardıç aroması olarak satışa sunulmaktadır. Cin kitleri farklı üreticiler tarafından farklı konsantrasyonlarda üretilmektedir. En az kullanım miktarıyla en başarılı sonucu veren cin kitleri konsantre cin kiti olarak adlandırılmaktadır. En iyi cin kiti en az kullanılan yani en ileri konsantrasyona sahip olan cin kitidir. Konsantre cin kitlerinin kullanım miktarları konsantre olmayan cin kitlerinin miktarına göre on kat ile elli kat oranında daha düşüktür. Yapay yani sentetik içeriğe sahip olan bu tür ürünlerin kullanım miktarları azaldıkça sağlık açısından riskleride aynı oranda azalmaktadır.

Evde Cin Yapımında Kullanılan Etil Alkol

Tüm alkollü içeceklerde olduğu gibi cin yapımı içinde kullanılacak alkolün etil alkol olması gerekmektedir. Etil alkolün içinde istenmeyen kokular hafif acı bir tat bulunduğu için evde cin yapımında kullanılan etil alkolün aktif karbon filtren geçirilmesi gerekmektedir. Aktif karbon filtreden geçirilen etil alkollerdeki istenmeyen kokular ve hafif acımsı tat azalmaktadır.

En Basit Aktif Karbon Filtre Yapımı

Aktif karbon filtre yapımı için erişimi zor materyaller olan filtre kahve kağıdı yada huni benzeri malzemeler kullanılmaya gerek yoktur. En kolay aktif karbon filtre yapımı, parizyen kadın çorabının içine aktif karbonları koyup ortadan kesilmiş pet şişenin içine yerleştirilerek en pratik yoldan aktif kabon filtre yapılabilir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL

Kitsiz Votka Yapımı - Etil Alkol ile Beş Dakikada Evde Votka Yapımı Tarifi 2022

Etil Alkol İle Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL