Kitsiz Votka Yapımı - Etil Alkol ile Beş Dakikada Evde Votka Yapımı Tarifi 2022

Kitsiz votka yapımı oldukça basit ve votka yapımı için uygulanması gereken gerçek votka tarifidir. Votka yapımı için gerekli olan malzemeler yalnızca su ve etil alkoldür. Evde votka yapımı yani Kitsiz votka yapımı tarifi, 1 litre %96 etil alkol ile 1,4 litre suyu karıştırmak en kolay kitsiz votka yapımı tarifidir. Bu tarif aynı zamanda en hızlı votka yapımı yöntemidir. 

Kitsiz Votka Yapımı

Votka Yapımı

Patates, tahıl, ve alkolün elde edilebileceği tüm bitkiler votka yapımı için hammadde olarak kullanılabilir. Votka yapımı özellikle tarımsal üretim çeşitliliğinin sınırlı olduğu ülkelerde gelişmiştir. Bu ülkelere, günümüzde Rusya ve komşu ülkelerini örnek verebiliriz. İklim koşulları nedeniyle patates ve tahıl üretimi yapmaya elverişli iklim şartlarına sahip olan ülkeler alkol için hammadde olarak bu ürünleri kullanmaktadırlar. Elde edilen alkolün damıtma sayısı, filtrelenmesi ve kullanılan seyreltme suyunun kalitesi votkanın kalitesini belirlemektedir

Elde edilen etil alkol en az iki defa damıtılarak votka yapımı için uygun hale getirilir. Daha üst kalitedeki votka yapımı için alkolün damıtılma sayısı artar ve beş defaya kadar damıtma işlemi yapılabilir. Her bir damıtma işleminde yanı zamanda filtreleme de yapılarak mikron boyutundaki parçacıklar ayrıştırılır ve alkolün hem saflığı hemde kalitesi artar. Yüksek kalitedeki alkolle aynı işlemlerden geçen su kullanılarak yapılan seyreltme sonucunda votka yapımı tamamlanmış olur. 

Kitsiz Votka Yapımı

Kitsiz votka yapımı sadece etil alkol ve suyu karıştırarak yapılır. Kitsiz votka yapımı tarifinde en çok sorulan sorular, 1 litre etil alkolden votka yapımı tarifi nasıldır ve etil alkolden 1 litre votka yapımı tarifi nasıldır sorularıdır. Her iki soruda benzer gibi gelse de kullanılan alkol ve su miktarı birbirinden farklıdır.

1 Litre Etil Alkolden Kitsiz Votka Yapımı Tarifi

Votka yapmak isteyenlerin en sık sorduğu soru, 1 litre etil alkolden votka yapımı tarifi nasıldır. 1 litre alkole 1,4 litre su ilave edilerek 2,4 litre votka yapılabilir. Bu tarif, 1 litre etil alkolden en hızlı kitsiz votka yapımı tarifidir.

Etil Alkolden 1 Litre Kitsiz Votka Yapımı Tarifi

Kitsiz votka yapımı tariflerinin en çok aranan ikinciside etil alkolden 1 litre kitsiz votka yapımı tarifidir. İki tarif arasındaki fark elde edilen votka miktarıdır. Votka yapımı için amaçlanan alkol değeri %40 olacağı için su ile seyreltme işlemi yapılması gerekmektedir. %40 alkol içerikli 1 litre votka yapmak için 400 ml etil alkol ile 600 ml su karıştırılır. Böylece etil alkolden 1 litre kitsiz votka yapımı tamamlanır.

Votka Kiti

Votka yapımı için kullanılan gliserin ve şeker türevlerine votka kiti denir. Votka kiti aynı zamanda tahıl aroması olarak da adlandırılabilir ancak votka karakterinde aromatik tatlar bulunmadığı için söz konusu tahıl aroması cüzzi miktardadır. Votka kiti ve benzeri ürünlerin kullanım amaçları evde votka yapımı için kullanılmasıdır ancak votka üretiminde bu tür bileşenler kullanılmamaktadır. Etil alkolün kokusunu azaltmak ve yapılan votkanın tadını yumuşatmak için kullanılan votka kiti tarzı ürünler sek votka tüketenler için bir seçenek olabilir ancak votkanın kullanılacağı kokteyllerde herhangi bir etkisi söz konusu değildir.

En İyi Votka Kiti

Evde votka yapımı konusunda araştırma yapanlar, en iyi votka kiti hangisi, votka yaparken kullanılacak en kaliteli votka kiti hangisi, votka kiti önerisi gibi başlıkları sıklıkla araştırmaktadırlar. En iyi votka kiti, sek olarak içilen votkadaki alkol kokusunu azaltarak içimi yumuşatabilen kitlerdir. Votka tüketimi, ülkemizde sek olarak tercih edilmediği için votka kiti gibi ürünlerin kullanımı da çok fazla tercih edilmemektedir.

Votka Kiti ile Votka Yapımı

Votka yapımı için aslında sadece su ve alkol yeterlidir ancak sek votka tüketenler için votka kiti kullanmak tercihe bağlı bir alternatiftir. Votka kiti ile votka yapımı oldukça basittir. Votka kiti ile votka yapımı için en kolay tarif 1 litre alkolü geniş bir kaba alarak 1,4 litre su ilave etmek ve son olarak en fazla 3 ml konsantre votka kiti eklemektir. Bu miktarın üzerinde votka kiti kullanım kesinlikle uygun değildir. Konsantre votka kitleri bu kullanım miktarını kesinlikle geçmemektedir.

Votka Aroması

Sek votka tüketenlerin diğer bir tercihi de votkayı biraz olsun aromalandırmaktır. Votka aroması olarak en çok meyve aromaları tercih edilmektedir. En çok tercih edilen meyve tatları genellikle kavun, muz, frambuaz, portakal ve limon gibi tatlardır. Meyve tatları dışında fındık ve vanilya gibi tatlarda tercih edilebilmektedir. Votka aromaları, meyveli kokteyl aromaları olarak da adlandırılmaktadır. Votka aroması, Virago Kimya gibi güvenilir ve yasal standartları sağlayan satıcılardan tedarik edilebilir.

Kendi Votkasını Yapanların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Etil alkolden votka yapımı konusuyla ilgilenenler ayrıca, kendi votkamı nasıl yaparım, evde en iyi votka nasıl yapılır, ev yapımı votka kör eder mi gibi konular hakkında da araştırma yapmaktadırlar. Etil alkolden votka yapımı konusu teoride basit ve anlaşılır gibi görünse de yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken hassas noktalar bulunmaktadır.

Etil Alkol

Her tür alkollü içki yapımında olduğu gibi votka yapımında da hayati riski teşkil eden detay alkoldür. Kullanılacak alkol muhakkak etil alkol olmalıdır ve etil alkolün içine acı madde eklenmemiş olması gerekiyor. Evinde votka yapanlar için tavsiye edilecek en güvenilir etil alkol türü kendilerinin evde mayalayarak damıttıkları etil alkoldür. Eğer damıtma gibi bir imkan bulunmuyorsa bu noktada güvenilir bir satıcından etil alkol temin edilmelidir. Temin edilen alkolün muhakkak etil alkol olduğundan emin olunmalıdır aksi takdirde hayati riskler söz konusu olmaktadır.

Kullanılacak Votka Kiti ve Meyve Aromaları

Kitsiz votka yapımı için bu konu herhangi bir önem arz etmemektedir ancak sek votka sek olarak tüketmeyi tercih edenlerin kullandığı votka kitleri ve meyve aromaları güvenilir ve yasal satıcılardan temin edilmelidir. Votka kiti ve votka aromaları da aynen viski kiti ve rakı kiti gibi sentetik bileşenler içerdikleri için kullanım dozajları yani konsantrasyonları sağlık açısından önem taşımaktadır. Viski yapımı ve rakı yapımı için en ideal ürünlerin özelliklerini ve taşıdıkları riskleri Viski Kiti ve Anason Yağı konularının incelendiği makalelerimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Votka Yapımında Kaç Şeker yada Ne Kadar Gliserin

Kişisel votka yapımında kaç şeker atılır yada ne kadar gliserin eklenir gibi konularda sık sorulan sorular arasındadır. Sek tüketim amacıyla votka yaparken kullanılan votka kiti ve meyve aromaları gerekli olan şeker miktarını karşıladıkları için votka kiti kullanılarak yapılan votkalara şeker yada gliserin ilave edilmesine gerek yoktur. Sek tüketim amacıyla votka yapıp maliyeti düşürmek isteyenler yaptıkları votkaya şeker yada gliserin ekleyebilirler. Votka yapımında 1 litre votka için 3 adet kesme şeker yada 3 ml gliserin ilave edilir. Votka yaparken kullanılacak olan şeker miktarı kişisel tercihe bağlı olarak artış yada azalış gösterebilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL

Etil Alkol İle Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL