Etil Alkol İle Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL

Etil Alkol ile Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL civarındadır. Evde viski yapımı için etil alkol ve viski kiti aroması kullanılır. 

Doğru malzemeler ve doğru sıralamayla 1 litre etil alkolden 2,4 litre viski çıkmaktadır.  1 litre etil alkol için 5 ml konsantre viski kiti kullanmak yeterlidir yani 2,4 litre viski yapmak için 5 ml konsantre viski kiti kullanılması gerekmektedir. 

En kolay viski yapımı tarifi; bir litre alkol 1,4 litre suyla karıştırıp içine 5 ml konsantre virago viski kiti eklenir böylece 2,4 litre viski elde edilmiş olur

Aynı zamanda bir litre rakının maliyetide yaklaşık olarak 30 TL civarındadır. Bu konunun ele alındığı ve rakı yapımı hakkında detayları bulabileceğiniz Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL isimli makalemizi okumanızı öneriyoruz. 

Konsantre Viski Kiti Nedir

Konsantre viski kiti bitmiş bir litre için 2 ml kullanılan viski kitidir. En iyi viski kiti hangisidir sorusunun yanıtı, konsantre viski kitidir. Konsantre olmayan viski kitleri bitmiş bir litre için 5 ml ile 50 ml arasında kullanılan viski kitleridir. Konsantre olmayan viski kitleri, konsantre olan viski kitlerine göre iki kat ile on kat arasında daha fazla kullanılmaktadır. Viski kitleri doğal olmayan kimyasal yapıya sahip oldukları için az kullanılmaları sağlık açısından önem arz etmektedir. Ne kadar az kullanılırsa sağlık açısından risk aynı ölçüde azalmaktadır. 

Viski kiti konusunda daha detaylı bilgiyi Viski Kiti başlıklı yazımızda bulabilirsiniz. 

Evde Viski Yapımı İçin Hangi Etil Alkol Kullanılır

Evde viski yaparken denatonyum benzoat yani bitreks ilave edilerek acı tat verilen etil alkol kullanılmamalıdır yani evde viski yapımı için acı madde eklenmemiş etil alkol kullanılmalıdır. Etil alkolün içine acı madde eklenmese bile kendi içinde kötü koku ve bir miktar acılık bulunur. Acılık ve kokudan kurtulmak için alkolün aktif karbondan geçirilmesi gerekir. 

En Kolay Aktif Karbon Filtre Yapımı

En kolay aktif karbon filtre yapımı, parizyen kadın çorabının içine aktif karbonları koyup ortadan kesilmiş pet şişenin içine yerleştirilerek en pratik yoldan aktif kabon filtre yapılabilir. 

Viski Kiti İle En Kolay Viski Yapımı

Evde viski yapımı ölçüleri kullanılacak etil alkol miktarına göre değişiklik göstermektedir. Viski kiti ile en kolay viski yapımı 1 litre etil alkol, 1,4 litre su ve 5 ml konsantre viski kiti karıştırılarak yapılır.

1 litre Etil Alkol İçin Evde Viski Yapımı Ölçüleri ve Tarifi  

1 litre etil alkol geniş bir kaba alınarak üzerine 1,4 litre su eklenir ve mikserle karıştırılır. Son olarak 5 ml konsantre viski eklenerek tekrar mikserle karıştırılır. Böylece 2,4 litre viski hazırlanmış olur. 

1 Litre Bitmiş İçin Evde Viski Yapımı Ölçüleri ve Tarifi 

400 ml Etil alkol ile 600 ml su karıştırılır ve üzerine 2 ml konsantre viski kiti eklenerek tekrar karıştırılır. Bir litre viski yapılmış olur.

5 litre Etil Alkol İçin Evde Viski Yapımı Ölçüleri ve Tarifi 

5 litre Etil alkol ile 7 litre su karıştırılır ve üzerine 24 ml konsantre viski kiti eklenerek tekrar karıştırılır. 12 litre viski yapılmış olur.

Viski Yapımında Kullanılan Viski Kiti Önerisi - Konsantre Viski Kiti Tavsiye

İnternetten ve çeşitli satış noktalarından viski kiti temin etmek mümkündür ancak konsantre viski kitleri her yerden temin edilememektedir. Şu anda en ileri konsantrasyona sahip viski kitleri Virago Kimya firmasında Malt Aroma Verici olarak satılmaktadır. Virago viski kiti beş farklı türdedir ve bu kitlerin en yakın olduğu viski markaları şöyledir 

Malt 01: İrlanda Viski Kiti Aroması - Jameson Viski Kiti

Malt 02: İskoç Viski Kiti Aroması - Johnnie Walker Viski Kiti

Malt 03: Malt Viski Kiti Aroması - Chivas Regal Viski Kiti

Malt 04: Burbon Viski Kiti Aroması - Jack Daniels Viski Kiti

Malt 06: Single Malt Viski Kiti Aroması - Glenlivet Viski Kiti

Evde Chivas Regal viski nasıl yapılır, Evde Jack Daniels viski nasıl yapılır gibi konular çok merak edilmektedir. Evde Chivas Regal viski yapmak isteyenler Virago Malt 03 viski kiti aroması kullanmalıdır veya evinde Jack Daniels viski yapmak isteyenler Virago Malt 04 viski kiti aroması kullanmalıdır. 

2022 Yılında Evde Yapılan Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL

Beş litre etil alkolün Şubat 2022 deki fiyatı 270 TL civarındadır. 5 litre etil alkole 7 litre su ilave edilerek 12 litre bitmiş ürün elde edilebilmektedir. 12 litre bitmiş ürün için 24 ml konsatre virago viski kiti kullanılmalıdır. 24 ml konsantre virago viski kiti maliyeti yaklaşık olarak 82,5 TL civarındadır (50 ml konsantre virago viski kiti fiyatı Şubat 2022 de 172 TL). Kullanılan viski kiti konsantre değilse maliyetler dahada artacağı gibi sağlık riski söz konusu olabilmektedir. 

Evde Viski Yapımı Maliyet Toplamı: 270 TL Etil Alkol + Virago Viski Kiti 82,5 TL = 352,5 TL

2022 Yılında Evde Yapılan Bir Litre Viskinin Maliyeti: 352,5 TL / 12 = 29,37 TL  

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL

Kitsiz Votka Yapımı - Etil Alkol ile Beş Dakikada Evde Votka Yapımı Tarifi 2022