Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL

Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL. Evde rakı yapmak için etil alkol kullanılmalıdır çünkü içilebilen tek alkol türü etil alkoldür. Evde rakı yapımı konusunda en büyük riski yanlış kullanılan malzemelerdir. Yanlış alkol yada yanlış anason sağlık riski teşkil etmektedir. 

Evde Rakı Yapımı

El yapımı rakı için gerekli malzemeler: Etil Alkol, Virago Anis Anason ve Su

Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı Yöntemi: Bir litre etil ile 3 ml Virago Anis Anason geniş bir kapta mikserle karıştırılır ve 1,1 litre su eklenerek seyreltilir. Toplamda 2,1 litre rakı yapımı tamamlanmış olur. Bu yöntem en kolay rakı yapımı yöntemidir ve bu yöntemle beş dakikada rakı yapmak mümkündür

Özetle, evde rakı yapımı ölçüleri ve uygulama sırasına riayet edilirse bir litre etil alkol için 3 ml anason kullanarak, bir litre etil alkolden 2,1 litre rakı çıkarılmaktadır.

Evde Rakı Yapmanın Püf Noktaları

Rakı yapımında en önemli konu kullanılacak malzemelerin doğru seçilmesidir. Etil alkol yerine metil alkol kullanılması durumunda ölüm yada körlükle sonuçlanabilir. Yanlış anason kullanılması durumunda böbrek sorunlarına neden olabilir. Evde rakı yapımının püf noktaları kullanılacak malzemelerin doğru olmasıyla başlar. Daha sonra uygulamanın sıralaması gelir ve son olarak dinlendirme aşamasıyla biter

Rakı Yapımında Kullanılan Etil Alkol

Evde Rakı yada farklı bir alkollü içecek yapılırken sadece etil alkol kullanılmalıdır. Etil alkol Migros gibi marketlerde artık satılmasa da farklı satıcılardan kolaylıkla temin edilebilmektedir. Etil alkolün test edilmesi için etil alkol test kitleri kullanarak rakılık alkolden emin olmak mümkündür.

Evde rakı yapımında kullanılan etil alkolden kötü kokular gelebilir. Kötü kokuları önlemek için aktif karbon filtreden geçirmek gerekir. Aktif karbondan geçirilen alkolün hem kokusu azalır hemde içimi yumuşar. 

Rakı Yapımı İçin En İyi Anason

Rakı yapımı için kullanılan anason en az alkol kadar önemlidir. Yanlış anason kullanılması durumunda böbrekler öncelikli olmak üzere tüm organlarda ciddi hasarlara neden olabilmektedir. 

Rakı yapımı için en iyi anason; anason tohumlarının buharla damıtılarak elde edilmesi ve gıda bakanlığının, gıda katkıları yönetmeliğinin dikey tebliğine uygun miktarlarda kullanım dozajına sahip olması gerekmektedir. IOFI-EFFA gibi dünya çapında sağlık kuruluşlarının normlarına uygun bileşenler kullanılarak yüksek teknoloji standartlarında üretilmelidir. Virago Kimya Anis Anason Aroma Verici bu standartları karşılayan rakılık anasonlardan biridir. Saf anason yağının, rakı yapımında kullanılabilmesi için bir dizi işlemden geçmesi gerekmektedir. Bu işlemler sonunda saf anason yağının statüsü aroma verici olarak değişmektedir. 

Evde Yapılan Rakının 2022 Yılı Fiyatlarına Göre Maliyeti

2022 rakı fiyatlarının en üst seviyeye çıktığı dönem oldu. 2022 güncel rakı fiyatlarına sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Bir litre rakının ortalama raf satış fiyatı 380 TL civarında. Rakı fiyatları bu seviyeye geldiği için rakı içmeyi sevenler kendileri için evde rakı yapımına yönelmektedirler. 

Etil alkol Migros gibi marketlerde bulunamadığı için beş litrelik alkoller farklı yerlerden temin edilebilmektedir. Şubat 2022 de beş litre etil alkol fiyatı 270 TL civarındadır. Beş litre etil alkolden 10,5 litre rakı yapılabilmektedir. 10,5 litre rakı için 15 ml Virago Anis Anason Aroma Verici kullanılması gerekmektedir. 15 ml Virago Anis Anasonun fiyatı 40 TL civarındadır (Şubat 2022 Virago Anis Anason 50 ml fiyatı 143 TL). 

Şubat 2022 Güncel Etil Alkol Fiyatı: Beş Litre Etil Alkol 270 TL
Şubat 2022 Güncel Rakılık Anason Yağı Fiyatı: 40 TL
Rakı Yapımı İçin Kullanılan Malzemelerin Toplam Maliyeti: 310 TL
5 Litre Etil Alkolden Elde Edilen Rakı Miktarı: 10,5 Litre 
2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 29,5 TL 

Ev Yapımı Rakının Maliyetini Etkileyen Unsurlar

Evde rakı yaparken kullanılan malzemelerin ambalaj miktarı maliyeti direk olarak etkilemektedir. Örneğin kullanılacak alkol beş litre yerine bir litre olarak alınırsa yada kullanılacak anason daha küçük miktarlarda alınırsa bu durum maliyeti artmasına sebep olacaktır. Ayrıca evde rakı yaparken yaş üzüm rakısı gibi farklı rakılar yapılmak istendiğinde eklenecek bileşenler maliyeti yükseltmektedir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitsiz Votka Yapımı - Etil Alkol ile Beş Dakikada Evde Votka Yapımı Tarifi 2022

Etil Alkol İle Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL