Viski Kiti

Viski kiti, viski üretimi için dengeleyici takviye ürünü olarak geliştirilmiştir ancak Türkiye’de evde viski yapımında temel bileşen olarak kullanılmaktadır. İçinde; viski aroması, gıda boyası, mono propilen glikol, fosfor ve tüm bu bileşenlerin birbiriyle karışmasını sağlayan emülgatörler bulunur. Yasal standartlara uygun ve kaliteli türleri kullanıldığında sağlık açısından risk oluşturmasa da uluslar arası markaların taklidi olan ( Jack Daniels Viski Kiti, Chivas Regal Viski Kiti v.s.) türleri denetimsiz ve yasa dışı ürünler oldukları için sağlık açısından ciddi riskleri söz konusudur.

Viski Kiti

En iyi ve en kaliteli viski kiti ekşi sözlük gibi, google gibi yada bu konu hakkında daha derinlemesine bilgi paylaşılan platformlarda da belirtildiği üzere en az kullanılan yani en ileri konsantrasyona sahip olan viski kitleri en iyi ve en kaliteli viski kitleridir. En iyi ve en kaliteli viski kitleri Virago Kimya gibi yasal standartları tam olarak sağlayan kurumsal firmalar tarafından malt aroma verici adı altında satılmaktadır

Viski Üretiminde Viski Kiti Nasıl Kullanılır?

Viski üretimi, en fazla 700 litrelik fıçılarda yapılmaktadır. Aynı hammadde, aynı üretim ve aynı saklama koşullarında yan yana bulunan fıçılardan çıkan viskiler bile tat, koku ve renk olarak birbirinden farklıdır. Çıkan viskileri tat, koku ve renk olarak dengelemek için viski kiti diye tabir edilen takviye ürünleri kullanılır. Viski üretiminde viski kiti standartları sağlamak için dengeleyici olarak kullanılır.    

Evde Viski Yapımında Viski Kiti Nasıl Kullanılır?

Evde viski yapımında, seyreltilmiş etil alkole viskinin rengini, kokusunu ve tadını vermek için kullanılır. Evde viski yapımı hakkında daha detaylı bilgiyi Etil Alkol ile Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı isimli makalemizden edinebilirsiniz.

Viski Kitinin içinde Ne Var?

Evde viski yaparken viski kiti kullananların aklındaki diğer bir soruda viski kitinin içinde ne var? sorusudur. Viski kitinin içinde; viski aroması, gıda boyası, mono propilen glikol, fosfor ve tüm bu bileşenlerin birbiriyle karışmasını sağlayan emülgatörler bulunur. Uluslar arası markaların taklidi olan ( Jack Daniels Viski Kiti, Chivas Regal Viski Kiti v.s.) kitlerin kullanım miktarı konsantre ürünlerin kullanım miktarlarına göre iki kat ile elli kat arasında farklılık göstermektedir. Kullanım miktarı yükseldikçe içindeki bileşenlerinde miktarı yükseleceği için konsantre olmayan ürünler sağlık açısından büyük risk teşkil etmektedir.

Viski kiti sağlığa zararlı mı? Viski kiti ile yapılan viski sağlığa zararlı mı?

Evde hobi amaçlı kendi viskisini yapanların sıklıkla sorduğu diğer sorularda viski kitinin sağlık açısından risk teşkil edip etmemesidir. Viski kitleri yasal standartlara ve gıda kullanım kriterlerine uygun olarak üretilirse sağlık açısından risk teşkil etmez ancak bu standartlar dışında üretim söz konusu olursa viski kitinin içindeki bileşenler insan sağlığı açısından çok büyük riskler teşkil etmektedir.

Viski Kitinin içindeki Bileşenlerin Sağlığa Zararları (emülgatör, fosfor ve yanlış gıda boyası)

  • Karaciğere hasar vererek alerjik reaksiyon
  • Nörolojik hastalıklara
  • Obeziteye
  • Nefes darlığı ve solunuma bağlı hastalıklar
  • Cilt problemleri, deri hastalıklarına dış derinin deformasyonu gibi sorunlar
  • Mide ve bağırsak gibi sindirim sitemi elemanlarını ciddi şekilde tehdit ederek, bağırsak kanseri gibi riskli hastalıklara neden olabilir.
  • B12 rezervlerini tüketerek anemi ve anemiye bağlı olarak yorgunluk, nefes darlığı ve düzensiz kalp atışı gibi sorunlar
  • Kalp damar sertleşmesi ve tıkanıklığı
  • Fosfordan kaynaklı böbrek hasarları
  • Gıdaya uygun olmayan renklendiricilerden dolayı kanser

En İyi Kaliteli Viski Kiti

En iyi kaliteli viski kiti konusu ucu açık ve karmaşık gibi görünsede aslında çok açık ve nettir. En iyi kaliteli viski kiti Virago Kimya firmasına ait virago viski kiti dir. Virago viski kiti ilk satışa çıktığı günden bu güne kadar daha ileri konsantrasyona sahip bir başka viski kiti üretilmemiştir. En az kullanım miktarıyla en başarılı sonuçların alınabildiği en iyi kaliteli viski kiti markası olarak virago viski kiti diğer adıyla virago malt aroma vericiler şu anda hala satılmaya devam etmektedir. 

Konsatrasyonu, yasal standartlara uygunluğu, Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usulleri Kanunu'na uygun ticari faaliyet içinde alınıp satılması gibi özelliklerine bakılarak denetimli bir ürün olup olmadığı anlaşılabilir. Evde viski yapımı için kullanılan viski kiti adındaki ürünlerin yasal adı malt aroma vericilerdir. Viski kiti terimi sadece halk arasında kolay telafuz imkanından dolayı tercih edilmektedir. En iyi kaliteli viski kiti ve benzeri ürünler asla Viski Kiti adı altında satılamaz çünkü viski, rakı, cin, tekila gibi alkollü içkilerin isimleri aroma verici ürünlerin etiketinde kullanılması yasaktır.    

Viski Kiti Nerelerde Satılır

Yasal standartlara uygun, sağlık açısından risk teşkil etmeyen, yasal ticari faaliyet alanında iştigal eden, güvenilir, en önemlisi lezzetli ve kaliteli viski kiti nerelerde satılır sorusunun cevabı standartları karşılayan tek marka ve satıcı olan Virago Kimya olarak verilebilir. Virago Kimya yukarıda sayılan tüm kriterleri sağlayarak resmi, yasal standartlara uygun, Türk Gıda Kodeksi Gıda Katlıları Yönetmeliği Dikey Tebliğinde belirtilen konsantrasyonda, Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usulleri Kanunu çerçevesinde ticari faaliyet gösteren, içinde bulunduğu sektörde 15 yıllık deneyime sahip, tüm ürünlerini Türk Patent Enstitüsü tarafından adına tescilli markalar altında satan en güvenilir ve köklü aroma şirketlerinden biridir.

Viski Kiti İzmir

Viski kiti tabiri yalnızca halk arasındaki jargondur. Viski kit adı altında satılan ürünler yasal ürünler değildir. Virago Kimya firmasının yaptığı açıklamaya göre, Virago viski kiti malt aroma verici adı altında yasal satıcısı tarafından İzmir'de bulunan teslimat ofisinden yada resmi internet sitesinden satılmaktadır. Viski kiti İzmir içinde en kolay erişime sahip olan İzmir Konak da bulunan teslimat ofisinde Virago Kimya tarafından satılmaktadır. İzmir'de bilinen en kaliteli, yasal, ileri konsantrasyona sahip viski kitleri virago kimya nın resmi tescili altında ve sadece kendileri tarafından satılmaktadır.

En İyi Viski Kiti Yorumları

Günümüz ekonomik koşullarında her tür ürün ve hizmette olduğu gibi en kaliteli ve en iyi viski kiti yorumları da büyük önem arz etmektedir. En iyi viski kiti yorumları genellikle düşük kullanım miktarı ve yasal standartlarda satılan ürünler için olumlu yönde yapılırken sağlık açısından risk oluşturan uluslar arası markaların taklidi olan ( Jack Daniels Viski Kiti, Chivas Regal Viski Kiti v.s.) türleri denetimsiz ve yasa dışı ürünlere karşı olumsuz yorumlar yapılmaktadır. En iyi viski kiti yorumları için resmi ve denetimli bir firmanın ürünleri altındaki gerçek kullanıcı yorumlarına bakarak net bilgi elde edebilirsiniz. En iyi viski kiti yorumları için Virago Kimya nın Malt Aroma Verici ürünlerinin altıdaki kullanıcı yorumlarını inceleyerek bilgi edinmek mümkündür.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL

Kitsiz Votka Yapımı - Etil Alkol ile Beş Dakikada Evde Votka Yapımı Tarifi 2022

Etil Alkol İle Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL