Jack Daniels Honey Nedir? Tadı Nasıl? Nasıl İçilir?

 Jack Daniels Honey Nedir? Tadı Nasıl? Nasıl İçilir? Daniels Honey, ballı viski olarak bilinen Jack Daniels Honey hakkında merak edilenleri derlediğimiz yazımız, Jack Daniels Honey hakkında araştırma yapanların çok işine yarayacaktır. 

Jack Daniels Honey Nedir? Tadı Nasıl? Nasıl İçilir?

Jack Daniels Honey, viski gibi lanse edilsede aslında geleneksek viskiye göre farklılıkları vardır. Geleneksel viskinin en belirgin özelliği olan %40 alkol değeri Jack Daniels Honey de %35 oranındadır. 

Tadı Nasıl

İçerişindeki bal likörü sebebiyle, viskiye has tadın üzerinde şekerli tat içerir. Alkol değeri geleneksel viskilere göre daha düşük olduğu için içimi daha yumuşaktır. Sek içime oldukça uygun bir viskidir. 

Kokteyllerde Kullanılır mı?

Kokteyllerde kullanımı konusu aslında tartışmalı bir alandır. Alkol seviyesi düşük olduğu için kokteyllerdeki kullanım miktarı, geleneksel viskilere göre daha yüksektir ancak bu durumun en büyük dezavantajı yoğun aromasının kokteylde çok fazla hissedilmesidir. Kokteyllerde dengeli bir tat için standart tariflere bağlı kalınmalıdır. 

Nerede Satılır?

Jack Daniels Honey çok merak edilen bir tat olsada tüm alkol satış noktalarında yer almamaktadır. Genellikle Gros Marketlerde ve alkol üzerine geniş faaliyet gösteren satış noktalarında bulunabilmektedir. Perakende ürünleri, taleple doğru orantılı olarak dağıtıma tabi oldukları için talebin yoğun olduğu alkol satış noktalarında bulunabilir. Fiyat araştırması yaparsanız, perakende satış fiyatının 70 cl için yaklaşık olarak 400 TL olduğunu görebilirsiniz.

Yanında Meze

Yanında en iyi meze tuz içeriği yüksek olan çerezlerdir. Baldan gelen yüksek şekerli tat hakim olduğu için dilde kontrast oluşturmak gerekir. Jack Daniels Honey için dilde kontrastı en iyi tuzlu çerez grubu oluşturacaktır. 

Evde Ballı Viski Yapımı

Evde viski yapımı gibi basit bir işlem olmadığı için evde ballı viski yapılması önerilmez. Viskinin içine eklenecek olan bal, viskinin tüm karakteristik yapısını bozacağı için başarısızlıkla sonuçlanabilir. Ballı viski yapımında içine bal direk olarak ilave edilmez, balla yapılmış farklı bir alkollü içecekle birleştirilir. Evde yapılan viskinin içine bal ilave edilmesi durumunda balın tadı viskinin tadının önüne geçerek şerbet kıvamında yoğun tatlı bir yapıya dönüşebilir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL

Kitsiz Votka Yapımı - Etil Alkol ile Beş Dakikada Evde Votka Yapımı Tarifi 2022

Etil Alkol İle Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL