Evde Kitsiz Viski Yapımı

 Evde kitsiz viski yapımı mümkündür. Kitsiz viski yapılabilir mi? Kitsiz viski yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? Evde kitsiz viski nasıl yapılır? 

Evde Kitsiz Viski Yapımı

Kitsiz Viski Yapılabilir mi?

Evde viski yapımı için bilinen en pratik yöntem viski kiti kullanmaktır. Viski kiti olmadan viski yapılabilir ancak viski kiti kadar hızlı olmaz. Viski kitinden alınan sonuç kadar başarılı sonuçlar alınamaz. Renk - tat - koku performansı viski kitiyle yapılan viskiye göre daha düşüktür.

Kitsiz viski yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? 

Kitsiz viski yapımı için gerekli malzemeler;
  • 1 litre etil alkol
  • Meşe Parçaları
  • Teflon Tava
  • 1,4 litre Su

Evde kitsiz viski nasıl yapılır? 

Öncelikle alkolün hazırlanması gerekiyor. 1 litre alkole 1,4 litre su ilave edilerek alkol değeri %40 seviyesine getirilir ve cam bir şişe yada cam damacanaya alınır. 

İkinci adımda meşelerin kavrulması gerekmektedir. Teflon tava üzerinde meşe parçaları kavrulur. Kavurma işlemi asla meşe parçalarını yakmak anlamına gelmez. 

"meşe parçaları ne kadar çok kavrulursa tütsü tadı viskinin içinde o kadar çok hissedilir"

Kavrulan meşeler seyreltilmiş alkolün içine atılarak bekletilir. 

Sonuçlar:

Renk: Meşenin kavrulma durumu ve meşenin kalitesine göre bir ay sonunda viski görünümü ortaya çıkar. Meşe eğer kavrulma kıvamının üzerine çıkıp yanma noktasına kadar geldiyse bulanık ve sarı - kahverengi arası bir renk alabilir. Eğer meşe tam kıvamında kavrulduysa açık sarı renkten koyu kahverengi renk arası bir skalada renk alır. Bekleme süresi arttıkça rengin koyuluğu artar.

Tat: Orijinal viskinin yada viski kiti kullanılarak yapılan viskinin tadından çok uzaktır. Şekerli tat son derece düşüktür. Orjinal viski ve viski kitiyle yapılan viskilerdeki ek tatlar bulunmaz. Ek tatlar daha sonra içine ilave edilebilir. Karamel, vanilya, tarçın, portakal, bal ve viskilerde kullanılan diğer tatlar doğal yada yapay aromalarla ilave edildiğinde fark kapanabilir ancak ilave tatların kullanım miktarlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer ek tatların kullanım miktarları rastgele uygulanırsa viski tadı tamamen ortadan kalkar. 

Örneğin bal ilave edilmesi durumunda eğer olması gerekenden daha fazla bal ilave edilirse bal likörü kıvamında bir viski olur. Elde edilen viski asla Jack Daniels Honey kıvamında olamaz.  

Koku: Viskiye özgü meşeden gelen mantar kokusu alınamaz. Kavrulan meşenin, kavrulma kıvamına göre tütsü kokusu gelir. Bilindik viski kokusundan çok alkolün keskin kokusu hakimdir. 

Evde Kitsiz Viski Yapımı

Evde viski yapımı konusunda alternatiflerden biride kitsiz viski yapımıdır. Eğer kitsiz viski yapılacaksa önerimiz Evde Gerçek Viski Yapımı yazımızda anlattığımız gibi yapılmasıdır. Süreç biraz daha zorlayıcı ve süre olarak daha uzun olsada kavrulmuş meşe parçalarından daha başarılı sonuçlar alınabilir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etil Alkol ile Evde Rakı Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Rakının Maliyeti 30 TL

Kitsiz Votka Yapımı - Etil Alkol ile Beş Dakikada Evde Votka Yapımı Tarifi 2022

Etil Alkol İle Viski Kiti Kullanarak Evde Viski Yapımı - 2022 Yılında Bir Litre Viskinin Maliyeti 30 TL